Laatst maakte ik nacho’s met gesmolten kaas, jalapeños en deze zelfgemaakte tacosaus. Het zou ook nachosaus kunnen heten, want ze maken je nacho’s heel lekker en ook wel een beetje een hoofdgerecht (er zit paprika in!). Uiteraard smaakt deze saus ook bij andere gerechten heel lekker (bij taco’s bijvoorbeeld ghehe), dus zet ik de spotlight nog maar eens speciaal op deze saus. Bewaar ‘m gerust twee dagen in de koelkast of vries ‘m in voor instant nacho’s of taco’s op momenten dat je geen tijd hebt om te koken.
Ingrediënten: Tacosaus
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 rode paprika
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel gemalen komijnpoeder
- 1 theelepel wit azijn
- snufje chilipoeder of chilivlokken
- 1 theelepel suiker
- zonnebloemolie
- zout
Recept: Tacosaus
- Pel en snipper het uitje en de knoflook. Bak de ui 3-4 minuten aan in een beetje zonnebloemolie. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes.
- Voeg de knoflook en de paprika toe en bak 4-5 minuten. Schep de gemalen komijn, de paprikapoeder en chilipoeder bij het paprika-uimengsel.
- Maak het blik tomatenblokjes open en leeg in de pan. Laat aan de kook komen en zet het vuur dan laag. Voeg het azijn en de suiker toe en roer om.
- Laat 5 minuten sudderen en breng daarna op smaak met zout.