Recept: Aardappelsalade

aardappelsalade zelf maken

Soms het lijkt deze website net een platform voor de meest vette ‘salades’ met heel vaak mayonaise in de hoofdrol. Ik kan niet helemaal ontkennen dat dit niet het (wederom) geval is bij deze aardappelsalade. Vroeger zaten er lepels volvette mayonaise in, dat is nu gedeeltelijk vervangen door Griekse yoghurt. Waarbij ik wel kan zeggen dat je ook alleen Griekse yoghurt of alleen mayonaise kan gebruiken.

Retro charme

Een aardappelsalade heeft juist door het volvette retro-aspect een bepaalde charme. Het is troostvoedsel van de oude stempel, waar een flinke berg op je bord de garantie was voor een goede avond. Tegenwoordig zijn mensen bang voor deze bergen koolhydraten en vet, al begrijp ik niet goed waarom. Zo lang je er van geniet en het niet elke dag in grote hoeveelheden eet is er niets aan het handje. Beperk het wat mij betreft tot barbecues of ‘speciale’ gelegenheden. Maar maak deze aardappelsalade!

Tips

Een aardappelsalade smaakt extra goed met verse peterselie of bieslook. Als je die niet voorhanden hebt dan is gedroogde peterselie ook een goede optie. Mocht je net je laatste lente-ui hebben opgesneden, gebruik dan een fijngesnipperde normale ui (rood/wit). Als de aardappelsalade te dik is, kun je er altijd een beetje water bij doen.

Ingrediënten voor aardappelsalade

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 7 stengels lente-uitjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1,5 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • handje verse of gedroogde peterselie (optioneel)
  • zout en peper

Recept: Aardappelsalade

  1. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten kokend water tot ze gaar zijn. De precieze kookduur ligt een beetje aan de grootte van de aardappelen. Prik er in met een vork om te checken of ze gaar zijn.
  2. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze dan in blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Pers een knoflookteen door de knoflookpers of snijd heel klein. Als je verse peterselie wil gebruiken, hak deze dan ook fijn.
  3. Meng de aardappelblokjes in een kom met de mayonaise, Griekse yoghurt, knoflook, lente-ui en kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Zet even in de koelkast.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.