Recept: Kip met boontjes, rijst en roti kruiden

Recept voor Kip met rotikruiden sperziebonen en rijst

Als je geen rotivellen in huis hebt maar wel zin hebt in iets roti kip achtigs, dan is er nu: kip met rijst en rotikruiden. Ik zou het bijna Roti Rijst noemen, maar dan heb ik het natuurlijk heel erg niet begrepen. Roti is de ‘wrap’, niet de naam van het gerecht. Jammer, want het klonk wel leuk.

Snelle kip roti maar dan met rijst

Dit is een snelle versie van kip roti, maar dan wel niet volgens de authentieke stijl maar volgens – ja – mijn stijl. Vooral erg snel. En lekker! Het kan zomaar ook een vega gerecht worden als je de kip vervangt door vega kipstukjes. Kan gewoon! Je kunt ook de vulling in een wrap of rotivel eten, do your thang!

Ingrediënten: kip met roti kruiden, boontjes en rijst

 • 2 knoflooktenen
 • 3 eetlepels roti kruiden/ massala
  2 uien
 • 400 gram sperziebonen
 • 300-400 gram kipdijfilet of kipfilet
 • 200 gram crème fraîche
 • 1 kippenbouillon (optioneel)
 • Voor erbij: rijst (een gekookt eitje kan ook!)

Recept: Kip met boontjes, rijst en roti kruiden

 1. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de kip ondertussen in blokjes. Ontpin en was de sperziebonen en snijd ze doormidden. Zet water op voor de sperziebonen in te koken.
 2. Bak de ui op een laag vuurtje zo’n 3-4 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak 1 minuutje mee. Bak de kip mee tot de kip van buiten een kleurtje heeft. Roer de roti kruiden door de kip en laat 1 minuutje meebakken. Voeg nu de crème fraîche toe en eventueel een beetje water en een half kippenbouillonblokje. Zet het vuur zacht.
 3. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de sperziebonen 3-5 minuten in licht gezouten water. Ze moeten nog een beetje bite hebben.
 4. Spoel de sperziebonen af met koud water en voeg ze bij de kip. Roer ze even door de saus. Check op peper en zout.
 5. Serveer de kip en boontjes met rijst.

zelf roti kip met boontjes en rijst maken

Download hier: Recept kip met roti kruiden