Spruitjes vies? Nee joh, niet met dit recept. Een traktatie, deze spruitjes in mosterd-roomsaus. Om eerlijk te zijn is bijna alles lekker in mosterd-roomsaus. Kip, aardappels, groenten. Dus ook deze spruitjes.
Ingrediënten: spruitjes in mosterd-roomsaus
- 500 gram spruitjes
- 1,5 eetlepel (grove) mosterd
- 1 knoflookteen
- 1 theelepel tijm
- 125 gram crème fraîche (of kookroom)
Recept: spruitjes in mosterd-roomsaus
- Maak de spruitjes schoon door de vieze blaadjes ervan af te snijden.
- Pel en snijd de knoflookteen in fijne stukjes.
- Kook de spruitjes 4-5 minuten in gezouten water.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak daarin 1 minuutje de knoflook met de tijm. Voeg daaraan de mosterd, crème fraîche/kookroom en een beetje water toe. Laat een minuutje koken en voeg daarna de spruitjes eraan toe.
- Verhit een paar minuutjes, breng op smaak met peper en zout.