Stel, je wil snel een soepje maken dat gezond, lekker en makkelijk is. Dan heb je nu het antwoord op die kwestie, namelijk deze broccoli- en erwtensoep. De groenten komen uit de vriezer in dit geval. Dat hoeft natuurlijk niet. Als je ergens verse broccoli of zelfs verse erwten hebt liggen, ook prima. Ook: als je alles hebt behalve verse gember dan mag je het ook weglaten of gemberpoeder gebruiken. Wat ik zelf heel fijn vind is dat je alle producten lang kan bewaren en dat je het binnen een paar minuten op tafel heb. Fijn als snelle lunch of snelle avondmaaltijd.
Ingrediënten: Broccoli-erwtensoep met gember
- 450 gram broccoli (uit de diepvries/vers)
- 150 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 cm verse gember
- 1 bouillonblokje (groenten/ kippen)
- 2 eetlepels (olijf)olie of een klontje boter
Recept: Broccoli-erwtensoep met gember
- Kook 2 liter water. Pel en snipper de ui en het knoflookteentje. Schil de gember (met een theelepel) en snijd de gember in stukjes.
- Neem een soeppan en verhit daarin de olie of boter. Bak de ui en de gember 5 minuten op een middelhoog vuurtje aan. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
- Voeg de erwten en de broccoli toe (als je verse wil gebruiken, snijd dan even in roosjes) en giet daarna de 2 liter kokend water met het bouillonblokje in de pan.
- Laat 10 minuten koken, pureer met een staafmixer of blender. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Je kunt er ook sambal of een beetje kokosmelk in doen, mocht je dit over hebben of lekker vinden.