Vandaag is er een supersnel, makkelijk en lekker ‘na-aap’-recept van de Mc Donald’s. Vroeger, toen ik vaker bij de Mc Donald’s te vinden was, nam ik altijd een wrap met kip en honing-mosterdsaus. Dat was soms meer saus en sla dan kip, maar smaakte toch altijd goed. Nu, vele jaren verder, ben ik gek genoeg minder vaak bij de Mc Donald’s te vinden maar maak ik wel thuis een McWrap met kip. Ook maak ik dit recept eigenlijk altijd met vegetarische kip krokant. Die vind ik stiekem nog lekkerder dan de echte kipburgers/ kip krokant schnitzels. Je kunt uiteraard zelf kiezen of je voor de kip of vega optie gaat.
Supersnelle wraps
Deze kipwraps staan echt binnen 10 minuten op tafel. Ik vind alleen sla altijd een beetje weinig qua groenten voor het avondeten, daarom snijd ik er vaak komkommer, paprika of avocado bij. Net wat je overhebt. Ook maak ik zelf een supersnelle honing-mosterdsaus van 3 ingrediënten. Maar mocht je echt geen zin hebben, dan kun je nog altijd een fles kant-en-klare honing-mosterdsaus op tafel slingeren.
Ingrediënten Mc Donald’s wrap met (vega) krokante kip
- 4 kipkrokant schnitzels (eventueel vega)
- halve krop sla of ijsbergsla
- 4 wraps
- ½ avocado of ½ komkommer (of allebei)
- 1 eetlepel (grove) mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel honing
- peper en zout
- olie of boter om in te bakken
Recept: Mc Donald’s wrap met (vega) krokante kip
- Meng de grove mosterd, mayonaise en honing met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Vind je het sausje te dik? Meng dan een beetje water erdoor. Zet het honing-mosterdsausje even aan de kant.
- Bak de kipkrokant in een pan met een beetje olie of boter.
- Snijd de komkommer/ avocado/rauwkost in repen. Scheur of snijd een paar blaadjes van de krop (ijsberg)sla en was grondig.
- Verwarm de wraps kort in de oven of in een warme pan (of volgens de aanwijzing op de verpakking). Beleg met in repen gesneden kipkrokant, groenten en een flinke lik honing-mosterdsaus. Geniet van je eigen maccie thuis.