Deze friszure salade maakte ik bij hete kip uit de oven. Maar deze salade smaakt ook bij nasi’s of bami’s als frisse tegenhanger. Een multi-inzetbare rauwkostsalade dus, hoe fijn is dat? Het uitsloverige design van de komkommer kun je ook makkelijk zelf doen door met een scherp voorwerp (een mes of een vork) kleine gleufjes in de komkommer te maken. Weinig werk, maximaal effect.
Ingrediënten Friszure salade met komkommer en paprika
- 2 eetlepels appelazijn (of een ander azijn)
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel suiker
- 1 komkommer
- drupje sesamolie
- zout naar smaak
Recept: Friszure salade met komkommer en paprika
- Snijd de komkommer in kwarten (bewerk eventueel met een vork) en de paprika in kleine stukjes.
- Voeg samen in een kop en voeg er de suiker, het appelazijn, een drupje sesamolie en een beetje zout aan toe.
- Meng alles goed en laat het liefste minimaal een uurtje staan. Je kunt de salade ook meteen eten.