Met deze pasta gaan we terug naar de basis. Een pasta met 6 ingrediënten, dat is nog eens less is more. Deze pasta aglio olio is eigenlijk een knoflookpasta, want knoflook is hoofdingrediënt. En dat hebben we allemaal wel in huis (toch??) dus dan hoef je helemaal niet veel te halen. Je laat de pasta langzaam garen in de olijfolie zodat de smaak helemaal doordringt.
Je ziet deze pasta ook vaak op het menu staan van tapasrestaurants, maar nu weet je dus dat je ‘m ook heel makkelijk thuis kan maken. Deze pasta met knoflookolie is genoeg voor twee personen. Belangrijk is om het water flink te zouten en genoeg knoflook te snijden. Mocht je deze knoflookbom met je vriend/ vriendin eten op date night, dan is het misschien ook maar beter dat jullie allebei ‘m nemen.
Ingrediënten voor Pasta aglio olio
- 200 gram spaghetti of tagliatelle
- 6 tenen knoflook
- 1 klein bosje peterselie
- 1 theelepel chilivlokken of 1 rode peper ontpit
- 5 eetlepels olijfolie
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
- zout
Recept: Pasta aglio olio
- Zet een pan water op om te koken voor de pasta.
- Snipper de knoflook heel fijn. Hak de peterselie fijn.
- Laat de knoflook 2-3 minuten in 5 eetlepels olijfolie zachtjes garen in een brede pan. Voeg daarna de chilivlokken of gesnipperde rode peper toe en bak even mee.
- Kook de spaghetti of tagliatelle in flink gezouten water al dente.
- Giet de pasta af en voeg de spaghetti toe aan de knoflookolie. Laat even zachtjes meekoken. Eventueel geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.
- Als laatste de gehakte peterselie onder de pasta mengen en meteen opdienen.