Deze rode bieten salade is bepaald geen rocket science. Je hoeft alleen maar een beetje te snijden en er gaan maar 3 ingrediënten in. 1 daarvan is een heel fijngesnipperd uitje. Proef je bijna niet, is alleen maar een smaakversterker. Een fijngesnipperd rauw uitje heeft een soort van magisch effect. Oma snijdt ze door elke saladedressing of salade. Maar ook deze rode bieten smaken heel anders met de magische ui. Geloof me nou maar, deze salade is echt top. Bij gebakken aardappeltjes, gekookte aardappels of eigenlijk elk ander aardappelgerecht. Laat de salade minimaal een halfuurtje staan voor het beste resultaat.
Ingrediënten: Rode bietensalade met mayo
- 500 gram voorgekookte bietenbollen
- 1 ui
- 2 eetlepels mayonaise
Recept: Rode bietensalade met mayo
- Pel en snijd de ui ragfijn, echt heel fijn. Snijd de rode bieten in kleinere stukjes.
- Meng in een kom de ui en de rode biet met 2 eetlepels mayonaise en een beetje zout. Laat voor het beste resultaat een halfuurtje (of langer) staan.