BORRELTIJD! Wie houdt er niet van borrelen? Het is vaak een sociale aangelegenheid met lekkere hapjes en drankjes. Een olijventapenade staat niet zelden op tafel, omdat het een goede tegenhanger is voor vettere snacks. Je kunt deze tapenade ook heel makkelijk zelf maken. De smaak is grotendeels afhankelijk van het soort olijven dat je gebruikt, al heb ik deze gemaakt met goedkope olijven uit een glas. Elk soort is dus prima. Heb je ergens een stukje ansjovis over, dan mag dat er ook door. Kan ook op brood natuurlijk.
Ps. Misschien wil je het borrelplankje uitbreiden met een super makkelijke zongedroogde tomatentapenade.
Ingrediënten: Zwarte olijventapenade
- 160 gram zwarte olijven (uitgelekt gewicht)
- 2 theelepels kappertjes
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- snufje peper en zout
Ook nodig: een keukenmachine of blender
Recept: Zwarte olijventapenade
- Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een tapenade. Je kunt ook alles heel klein snijden als je geen keukenmachine hebt.