Zoals zo vaak als de nood aan de man is, maak je de creatiefste maaltjes. Deze keer had ik zin in een lekkere lunch, weinig tijd en dus ook geen minuut te verliezen door naar de supermarkt te gaan. Wat had ik dan wel? Tonijn uit blik, mayo, mais, 4 wraps over van het avondeten van de dag daarvoor en 2 vergeten stengels bleekselderij.
Tonijnsalade maken doe ik echt met mijn ogen dicht. Het is een klassieker die elk partijtje weer op tafel geslingerd wordt met een snee wit stokbrood. Meestal snijd ik iets knapperigs voor in de tonijnsalade, zoals paprika, bleekselderij of augurkjes.
Nu ging ik naast de bleekselderij voor de mais. Ingeblikte mais is typisch zo’n product dat je niet heel vaak in mijn kast zal zien (waarom stond het er eigenlijk?) tenzij ik denk er iets mee te maken maar dat vervolgens vergeet. Eigenlijk een ongewaardeerde zoetmaker voor gerechten, ik zou er echt vaker iets mee moeten maken.
Je kunt de tonijnsalade ook 1-2 dagen in de koelkast bewaren.Tip: je kunt ook half mayonaise en half (Griekse) yoghurt doen (dus allebei 1 eetlepel). Vind je bleekselderij niet lekker? Je kan ook rucola of een ander blaadje sla op de wrap doen.
Ingrediënten: Wraps met tonijnsalade (5 minuten)
- 320 gram tonijn uit blik
- 100 gram mais
- 2 stengels bleekselderij
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- 1 theelepel paprikapoeder
- chilipeper naar smaak
- zout naar smaak
- 4 wraps
Recept: Wraps met tonijnsalade (5 minuten)
- Meng de tonijnsalade met de uitgelekte mais uit blik, mayonaise, ketchup, paprikapoeder en evt chilipeper. Roer door en voeg naar smaak zout (en peper) toe.
- Als je ook de bleekselderij gebruikt, verwijder dan even snel de naden en de voor- en achterkant van de stengels. Snijd lange stelen die in de wrap passen.
- Verwarm de wraps kort in de pan, magnetron of onder het tosti-ijzer.
- Beleg de wraps met de tonijnsalade en een stengel bleekselderij. Rol op en snijd door.