Chili sin carne, is hetzelfde als chili con carne alleen dan zonder vlees. Sin is zonder in het Spaans. Weet je dat ook weer! Het klinkt misschien armoedig om eenzelfde gerecht te maken alleen dan zonder een bepaald ingrediënt. In dit geval zonder vlees. Al hoeft natuurlijk tegenwoordig helemaal niet meer per se ‘zonder’ vlees. Je kunt prima vegetarische gehaktvervangers kopen, in allerlei soorten merken. Gewoon uitproberen welke jij het beste vindt smaken. Maar mocht je dat nou net niet in huis hebben, dan kun je ook dit recept voor chili sin carne aanhouden. Zonder vlees of vleesvervanger dus.
Ingrediënten: Chili sin carne
- 400 gram kidneybonen (blik)
- 300 gram mais (blik)
- 2 rode (punt)paprika’s
- 1 ui
- 3 tomaten
- 1 chilipeper of als je dat niet hebt, 2 theelepels chilipoeder (of meer naar smaak!)
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 eetlepel komijn
- 4 kleine tenen knoflook
- 1 eetlepel paprikapoeder
- Olie/ zout
Recept: Chili sin carne
- Pel en snijd de ui en de knoflookteentjes fijn. Was en snijd de paprika’s, tomaten en chilipeper in stukjes. Spoel de mais en de kidneybonen af met water en laat ze uitlekker in een vergiet.
- Neem een grote pan en bak daarin de ui met de knoflook 3 minuten. Voeg daar de paprika aan toe en de komijn, de paprikapoeder en de chili en bak 2 minuten al roerend mee.
- Voeg de verse tomaten toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten sudderen. Als laatste verwarm je de kidneybonen en de mais 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout.
- Serveer met wraps, rijst of tortilla chips.