Als iemand vraagt wat voor mij de definitie van een ‘leuke avond’ zou zijn, zou ik GUACAMOLE zeggen. Met nacho’s, als het even kan. Het is serieus mijn favoriete dip en echt een van die dingen die ik met mijn ogen dicht maak. Vaak ook uit noodzaak, want niets zo verraderlijk als een avocado. Niet doorheen te komen als je ze koopt en dan opeens veel te rijp. Ik zag laatst een meme: ‘Ik moet om 6 uur naar huis want ik heb van 6 tot kwart over 6 om mijn perfect gerijpte avocado te eten’. Best toepasselijk.
Citroen magic
Vaak ben ik er wel (net) op tijd bij en als ik dan een chillavondje voor de boeg heb dan maak ik graag deze guacamole. Paar chippies erbij en chillen maar. Wist je trouwens dat je het snel verkleuren van een avocado kan voorkomen met een kneepje citroen- of limoensap? Zo blijft de avocado langer groen. Ook onmisbaar in deze guacamole (goed scrabblewoord ook!, deze citroen of limoen. Komen er vrienden langs? Maak dan een dubbele portie van onderstaande.
Ingrediënten: Guacamole
- 1 avocado
- ¼ citroen of ½ limoen voor het sap
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 teen verse knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
- snufje chilipoeder naar smaak
- 2 theelepels olijfolie (extra vergine, optioneel)
- 1 theelepel gemalen komijnpoeder
- zout naar smaak
Recept: Guacamole
- Ontpit de avocado en prak het vruchtvlees in een kom met de kruiden, het citroen/limoensap, de olijfolie en de knoflook met een vork. Meng alles maar het lekkerste is als de guacamole een beetje ‘chunky’ blijft.
- Breng op smaak met zout. Serveer met nacho’s, wraps of dipgroenten.