Recept: chocolademousse (met maar 2 ingrediënten)

zelf chocolademousse maken

Geen geld, geen zin en geen tijd om een toetje te maken? Dan lukt het je toch om deze chocolademousse met maar 2 ingrediënten (!) te maken. Je bent binnen vijf minuten klaar en het kost je waarschijnlijk rond de twee euro. Top toetje dus!

Je hebt een (hand)mixer en een steelpannetje nodig, maar grote kans dat je dat keukengerei wel ergens hebt rondslingeren. Oh en geduld is ook wel belangrijk want de mousse moet even opstijven in de koelkast, zo’n 3 uur. Handig dus als je het recept de dag/avond van tevoren maakt. Als je deze chocolademousse een paar keer hebt gemaakt, zou je ook kunnen variëren door er een beetje zeezout bij te doen bijvoorbeeld of aan te kleden met wat kersjes of extra chocoladevlokken op de mousse. Hoeft niet, met twee ingrediënten ook heurlijjjjk!

Nodig voor chocolademousse met maar 2 ingrediënten (!) 

  • 250 ml slagroom
  • 100 gram pure chocolade

Recept: chocolademousse

  1. Neem een steelpannetje en laat hierin op zacht (!) vuur de pure chocoladeblokjes smelten. Roer zachtjes totdat het een chocoladesaus wordt (let op, mag niet koken dus houd het vuur zacht). Zet de gesmolten chocolade even weg.
  2. Klop de slagroom in een kom tot er pieken ontstaan. Vouw daarna met een spatel de chocoladesaus zorgvuldig door de slagroom. Zorg dat je alles goed mengt en dat er geen ‘witte’ plekken meer over zijn.
  3. Zet in de koelkast, minimaal 2-3 uur. Of de nacht van tevoren, kan ook.

makkelijk recept chocolademousse

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.