Recept: Salade met knapperige snijbonen, feta en dadels

salade met snijbonen

Dat salade zoveel meer is dan een berg sla, dat weten we al lang. Een heel scala aan groenten verdient het om in de hoofdrol te staan bij een salade. Groene bonen in allerlei soorten en maten doen het heel goed als hoofdrolspelers in salades. Zo ken je misschien wel de salade niçoise, een combinatie tussen vis, groentes en eitjes. Vandaag gaan we voor een salade met snijbonen waarin ook genoeg te beleven is.

Salade checkbox

Voor deze frisse salade heb je helemaal niet veel nodig. Ook heeft deze salade een aantal elementen die zeker het benoemen waard zijn. Je hebt de crunch van de snijbonen, het zoete van de dadels, het zoute van de feta en het frisse van de citroen. Daarmee tik je meteen alle checkboxes van een perfecte salade af! Tip: als je geen snijbonen hebt of kunt vinden, zou je deze salade ook met sperziebonen, peultjes of sugarsnaps kunnen maken. Bewaar tot 2 dagen in de koelkast.

Ingrediënten: Salade met knapperige snijbonen, feta en dadels

  • 400 gram snijbonen
  • 150 gram dadels (ontpit)
  • 100 gram feta
  • 1/2 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie extra virgine
  • zeezout & peper

snijbonensalade

Recept: Salade met knapperige snijbonen, feta en dadels

  1. Ontpin de snijbonen en snijd ze in dunne reepjes. Kook de snijbonen in een pan met kokend, gezouten water in ongeveer 4 minuten zodat ze nog crunch hebben. Proef zelf een snijboon en check of deze goed gekookt maar toch crunchy genoeg is. Is dat het geval? Spoel de snijbonen af met koud water.
  2. Snijd de (ontpitte) dadels door kwarten en dan verder in kleine ringetjes.
  3. Meng het sap van een halve citroen (vang de pitten op met je hand) met 4 eetlepels olijfolie extra virgine en zeezout en peper naar smaak.
  4. Meng de snijbonen, dressing en dadelstukjes en verbrokkel de feta over de salade. Zet eventueel even in de koelkast.

salade met feta en dadels

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.