Een perfect staaltje ‘tired cooking’, dit supersnelle recept voor noedels met zelfgemaakte pindasaus en taugé. Je kunt het namelijk nog maken als je al half in slaapmodus bent. Je kookt noedels en groenten, blendert een pindasaus en husselt dan alles door elkaar. Als je echt opschiet haal je zelfs 10 minuten. Een kind kan de was doen. Er staat in het recept ook een optie met broccoli. Dit hoeft niet per se erbij, je kunt het ook prima met alleen taugé en lente-ui eten, dan bespaar je weer wat tijd.
Het fijne aan noedels is dat ze geen lange kooktijd hebben. De meeste hoef je maar 2 minuten te koken. In diezelfde tijd kun je de pindasaus blitsen of lente-ui in ringetjes snijden. Je hebt dus wel een keukenmachine of blender nodig voor het snelste resultaat.
Ingrediënten voor noedels met pindasaus + taugé – 15 minuten
- 1 eetlepel sojasaus
- 3 eetlepels pindakaas (soort maakt niet uit)
- 1 theelepel sambal
- ½ theelepel sesamolie
- 1 eetlepel honing
- ½ citroen
- 1 knoflookteen
- 175 gram rijstnoedels (wit of zilvervlies)
- 250 gram taugé
- ½ bosje lente-ui
- 1 kleine broccoli (optioneel)
Recept voor noedels met pindasaus + taugé – 15 minuten
- Zet water op om te koken in een waterkoker of in een pan.
- Was de bosui, verwijder de uiteindes en snijd in ringetjes.
- Neem een keukenmachine of blender en meng daarin alle ingrediënten voor de pindasaus. Dit is de pindakaas, sojasaus, sambal, sesamolie, honing, het sap van een halve citroen, een gepelde knoflookteen en ongeveer 5 eetlepels water. Blender of mix tot een gladde saus.
- Als je broccoli wil gebruiken bij dit recept (haal weg voor een nog sneller resultaat), kook je de roosjes 5 minuten in licht gezouten water.
- Spoel de taugé af onder stromend water. Kook de noedels in een pan samen met de taugé, ongeveer 2 minuten of totdat de noedels klaar zijn.
- Giet de noedels en de taugé af, om ze daarna weer in de pan te doen. Voeg de pindasaus toe en roer goed door. Roer ook de lente-ui en eventueel de broccoli toe en meng alles door elkaar. Verwarm kort en serveer eventueel met een paar extra pinda’s.