Hoe hard je ook je best doet, je kunt de echte smaken van Thailand helaas nooit helemaal namaken. Maar je kunt wel heel erg je best doen, door bijvoorbeeld dit Pad Thai recept te maken. Je kunt in dit recept kiezen voor kant-en-klare saus of zelfgemaakte Pad Thai saus. Zoek bij de kant-en-klare versie even naar een merk dat jou bevalt. Om de saus zelf te maken moet je wel tamarinde hebben, dat haal je bij de toko of in de grotere supermarkt. Daar moet je ook zijn voor de rijstnoedels.
De perfecte Pad Thai
De smaakmakers in dit gerecht zijn naast het ei ook zeker de limoen. Dit geeft een perfecte balans tussen de zoete saus en het zoute van de sojasaus. Als je nog nooit eerder Pad Thai gegeten hebt, dan zit je redelijk veilig. Meestal is dit een recept dat bij iedereen in de smaak valt. In Thailand vind je het bij elk kraampje op straat en het smaakt fantastisch. Als je een vega versie van deze Pad Thai wil, dan kun je in plaats van kip tofu gebruiken.
Ingrediënten voor Pad thai
- 1 grote wortel
- 300 gram taugé
- half bosje lente ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 175 gram rijstnoedels
- 2 eieren
- 200 gram kip (dij of filet)
- flesje Pad thai saus of maak het zelf door 2 eetlepels tamarindepasta, 1 theelepel vissaus, 2 eetlepels bruine suiker en 2 theelepels sojasaus te mengen
- 1 theelepel sojasaus
- optioneel: pinda’s ter garnering
Recept voor Pad thai
- Schil en snijd de wortel fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de uiteindes van de lente-ui, was de uitjes en snijd in ringetjes. Spoel de taugé af met water.
- Maak blokjes van de kip. In een kom kluts je de eieren. Verhit een lepel olie in een pan en maak een zacht roerei op een laag vuurtje.
- Gebruik een wok als je die hebt, of anders een grote pan en verhit twee eetlepels (zonnebloem)olie. Bak daarin de kip 3-4 minuten met de wortel, de knoflook en de witte ringetjes van de lente-ui (de groene zijn garnering). Voeg daarna taugé en de (zelfgemaakte of kant-en-klare) Pad Thai saus toe en laat meebakken. Laat op een zacht vuur 5-10 minuten garen.
- Breng ondertussen water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. De rijstnoedels kook je volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Voeg als laatste het sap van de helft van de limoen toe. Voeg eventueel de rest ook toe of verdeel de partjes over de 2 borden.
- Voeg de noedels toe aan de pan zodat de smaken goed vermengen. Verdeel het roerei, de overgebleven lente-uitjes en eventueel de pinda’s over de borden.