De bekende Amerikaanse taart key lime pie ken je misschien wel. Een makkelijk taartje met key limes, die veel makkelijker te verkrijgen zijn in Amerika. In Nederland heb je natuurlijk ook limoenen, die kun je gebruiken. Maar met citroenen is deze taart minstens net zo lekker. En heel makkelijk. Ook voor beginnende bakkers.
Ingrediënten: Citroentaart (key lime pie met citroen)
- 1 blikje gecondenseerde melk (370-397 ml)
- 2 grote citroenen (of 3-4 limoenen)
- 260 gram kandijkoeken of andere (roomboter) biscuits
- 70 gram roomboter
- 4 eieren
- 200 ml slagroom
- 2 of 3 eetlepels poedersuiker of kristalsuiker
Recept: Citroentaart (key lime pie met citroen)
- Rasp 1 citroen en pers 2 citroenen uit voor het sap. Vang het sap van de citroenen op (let op voor pitten).
- Koekjes ofwel kapotslaan of wel in de keukenmachine tot ‘zand’ vermalen.
- Boter rustig verwarmen in een pannetje en bij de kruimels gieten in een grote kom. Met de hand mixen tot de boter goed onder de kruimels zit. Het moet een beetje plakkerig en zanderig voelen.
- Taartvorm invetten en hierin voorzichtig de bodem aandrukken. Vergeet niet de zijkanten goed aan te drukken. Zet de taartbodem even weg in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175-180 graden.
- Klop met een elektrische mixer de gecondenseerde melk met 4 eieren 1 minuut tot het geheel iets dikker wordt. Voeg daarna het citroensap en de citroenrasp toe en mix kort door.
- Haal de bodem uit de koelkast. Giet daarna het citroenmengsel met een draaiende beweging op de bodem.
- Zet 15-17 minuten in de oven. Laat de citroentaart daarna rusten op het aanrecht, minimaal een uur.
- Klop in de tussentijd slagroom met de suiker en serveer bij of op de citroentaart.