Geweldig toch, wat je allemaal kan met een pot jalapeño’s in huis? Je maakt er saaie broodjes en sandwiches interessant mee, je belegt er taco’s en wraps mee. Bovendien blijven ze in een pot ook een lange tijd houdbaar (mits je er niet met een vieze lepel of vork in schept). Ja, je hebt hier te maken met een fangirl. Helemaal enthousiast over alle mogelijkheden die de pot jalapeño’s bood, maakte ik een kipsalade voor bij de borrel of voor op brood. Als je niet per se van hele pittige salades houdt, zou ik beginnen met 5 jalapeño’s en daarna bijsnijden voor meer spice.
Ingrediënten voor kip-jalapeñosalade
- 1 kipfilet
- paprikapoeder
- ongeveer 10 jalapeñoschijfjes (uit pot)
- 1,5 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- zout
- olie/ boter om in te bakken
Recept voor kip-jalapeñosalade
- Bestrooi de kip met zout en paprikapoeder.
- Bak de kip in een pan in een beetje olie of boter gaar.
- Snijd stukjes van de kip en hak de jalapeño’s fijn. Meng in een kommetje de mayonaise met de ketchup, voeg daaraan de kip en jalapeño toe en meng.