Lasagne is een grote publiekslieveling en daarom is het altijd goed om een vegetarisch recept binnen handbereik te hebben. Gelukkig voor jou, heb je die nu. In dit recept hoef je ook niet te klooien met het maken van bechamelsaus, die stap vervang je nu gemakkelijk door de aanschaf van een pot crème fraiche. Je smeert de lasagnebladen in met een laagje creme fraiche (niet te dik) en legt ze dan met de creme fraiche kan op de tomatensaus.
Ingrediënten voor makkelijke vegetarische lasagne
- 2 grote wortels
- 4 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 7-8 zongedroogde tomaten
- 1 courgette
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 600 gram tomatenblokjes
- 1 laurierblad
- 100 ml witte wijn
- 1 pak lasagnebladeren (ongeveer)
- 200 gram crème fraiche
- 1 groentebouillonblokje
- 200 gram geraspte kaas
- zwarte peper
- olijfolie om in te bakken
Recept voor makkelijke, vegetarische lasagne
- Even geduld hebben nu en ijverig snipperen :). Schil en snijd de wortel, de ui en de bleekselderij heel fijn. Pel en snipper ook de knoflook. Verwijder de uiteindes en snijd de courgette in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.
- Bak in een grote, diepe pan in een plensje olijfolie de ui, wortel en bleekselderij minimaal 6-7 minuten op een zacht vuurtje. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog ongeveer 2 minuten.
- Blus af met de witte wijn en voeg de courgette en Italiaanse kruiden toe. Wacht tot de witte wijn een beetje verdampt is. Voeg dan de tomatenblokjes toe en het laurierblad.
- Laat aan de kook komen en zet dan het vuur zacht. Laat 5 minuten zachtjes garen.
- Verwarm de oven ondertussen op 220 graden.
- Voeg de zongedroogde tomaten, een flinke snuf zwarte peper en het bouillonblokje toe aan de tomatensaus. Verwijder op het laatst het laurierblad.
- Neem een ovenschaal en beleg met 1 dun laagje tomatensaus. Smeer de lasagnebladen in met een dun laagje crème fraiche en leg op de tomatensaus. Herhaal tot de tomatensaus op is en beleg de bovenste laag met geraspte kaas.
- Zet ongeveer 25-30 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is en de lasagnebladeren gaar. Snijd met een mesje door de lasagne om te checken of de lasagne zacht is.