Als je zoekt naar een lekker, vegetarisch voorgerecht/ lunch dan zit je helemaal goed met deze falafel fritters. Je maakt ze van producten die je makkelijk lang kan bewaren, dus je kunt deze fritters altijd tevoorschijn toveren als je snel een lekker hapje wil maken. Je blitst de ingrediënten in een blender, maakt er kleine pannenkoekjes van en frituurt ze in een pan met een flinke laag olie. Ik gebruikte zonnebloemolie, maar je kunt ook een andere olie of boter gebruiken. In deze falafel fritters zitten veel ingrediënten die je ook terugvindt in zelfgemaakte falafel. Maar nu voeg ik er nog tuinerwten eraan toe. Heerlijk, probeer het zeker!
Ingrediënten voor falafel fritters met tuinerwten
- 150 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 volle lepel bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 volle theelepel komijn
- 200 gram kikkererwten (uit blik)
- 1 theelepel knoflookpoeder (optioneel)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout
- (zonnebloem)olie om in te bakken
Je hebt nodig: een blender/ staafmixer
Hoe maak ik Falafel fritters met tuinerwten?
- Laat de tuinerwten een beetje ontdooien en laat de kikkererwten uitlekken.
- Doe de kikkererwten, tuinerwten, bloem, bakpoeder en alle kruiden in de blender. Voeg naar smaak een beetje zout toe.
- Blend of mix net zo lang tot alle ingrediënten gemixt zijn, er mogen wel nog grotere stukken tuinerwt inzitten. Laat de mix even 10 minuten staan.
- Lepel elke keer een stuk erwtendeeg uit de kom en maak er balletjes van ter grootte van een golfbaal. Druk ze daarna een beetje platter met je handen.
- Verhit olie in een pan en bak de fritters aan allebei de kanten bruin.