Geen zin om lang in de keuken te staan vandaag? Het kan verkeren. Dat je geen zin hebt om je helemaal uit te sloven voor een avondmaaltje, wil niet zeggen dat je niet kan koken. Deze roze couscous is echt zo gepiept, je hoeft er niet eens ‘echt’ voor te koken. Ik maak deze couscous altijd als ik wel iets gezonds wil eten, maar geen zin heb om veel te doen. Het is snipper-snipper, brokkel-brokkel en dan staat er een roze bord op je tafel.
Roze couscous
Deze roze couscous ziet er ook nog eens leuk uit (instagram proof!). Als je een beetje sap van de gekookte bietenbollen aan je couscous toevoegt, wordt de couscous nog feller roze. Ik gebruik zelf altijd de rode bieten die al gekookt zijn en in een plastic pak zitten als rode bollen. Die zijn zoet en smaken niet al te ‘aards’, echt proberen hoor.
Ingrediënten voor roze bietencouscous met avocado en kikkererwten
- 270 gram couscous
- 1 groentenbouillonblokje
- 1 eetrijpe avocado
- 2/3 gekookte rode bieten
- 400 gram kikkererwten
- 100 gram feta in blokjes (of koop een blok en snijd het zelf in blokjes)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels appelazijn (of ander azijn dat je lekker vindt)
- zout en peper
Recept voor roze bietencouscous met avocado en kikkererwten
- Zet water op om de couscous in te koken (ongeveer 280 ml). Giet het water in een pan, los een groentebouillonblokje op in het water en laat de couscous daarin wellen met de deksel op de pan. Ga om de paar minuten met een vork door de couscous zodat deze niet kleeft.
- Snijd de rode bieten in kleine stukjes. Halveer de avocado en snijd in stukjes. Als je niet wil dat deze verkleurt, kun je de avocado-stukjes besprenkelen met sap van een citroen (maar hoeft dus niet). Giet de kikkererwten af.
- Maak nu de dressing door de olijfolie, het appelazijn en wat peper en zout te mengen.
- Nu mix de salade door elkaar in een grote kom waar je de couscous, rode biet, avocado, feta, kikkererwten en dressing mengt. Als je de salade een dag van tevoren maakt, is die de volgende dag helemaal roze. Maar dat hoeft niet dus!