Dit is natuurlijk niet echt een recept, maar wel een hele makkelijke en snelle manier om een kop ijskoffie te maken thuis. Uiteraard stop ik je niet als je wil uitpakken met slagroom, versieringen en koffiesiropen. Maar ik drink deze ijskoffie in de zomer bijna elke dag. Ik vind het zelf het allerlekkerst met havermelk, maar je kunt ook amandelmelk, rijstmelk, sojamelk of normale melk gebruiken (bij die laatste is het uiteraard geen vegan koffie meer).
Ingrediënten voor makkelijke (vegan) ijskoffie
- 200 ml havermelk (of een andere melk naar keuze)
- 1 espressoshot (of een pad/ cupje met een kleine koffie)
- 4-5 ijsklontjes
- suiker, honing of koffiesiroop naar smaak
Recept voor makkelijke (vegan) ijskoffie
Neem een kop of warmebestendig glas en doe daarin de (haver)melk en de ijsklontjes. Laat nu langzaam een espressoshot erin vloeien. Maak eventueel verder op smaak met een beetje suiker, honing of koffiesiroop.