Doe eens wat pittigs met je snijbonen. Deze snijbonen zijn bepaald niet saai, maar helemaal op smaak gebracht met harissa, tomato frito, ui en knoflook. Ik combineer deze pittige groenten met zoute feta en couscous. Maar ze kunnen ook een lekker bijgerechtje zijn, bij rijst of vlees. Wat ook aangenaam is, je kunt dit gerechtje ook makkelijk van tevoren maken. Het blijft tot een paar dagen goed in de koelkast, en natuurlijk nog langer in de vriezer! Wat een gemak, wat een genot!
Ingrediënten: pittige snijbonen met couscous en feta
- 1 theelepel harissa
- 400 gram snijbonen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 350 gram tomato frito
- 1 theelepel komijn
- 200 gram feta
- 1 gele paprika
- 1/2 groentenbouillon
- couscous voor 3-4 personen
Recept: pittige snijbonen met couscous en feta
- Pin de snijbonen en snijd ze in kleinere stukken. Was en snijd de paprika in stukjes. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verbrokkel of snijd de feta.
- Kook de snijbonen 3-4 minuten in een pan met water en zout. Verhit ondertussen in een grote pan een beetje olie of boter en bak daarin de ui 2 minuutjes. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee. Voeg de komijn toe, roer door het mengsel en voeg daarna de snijbonen en de paprikablokjes toe. Giet de tomato frito erover heen en laat aan de kook komen. Zet daarna het vuur zacht en laat zachtjes 5 minuutjes (of langer) pruttelen.
- Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Verkruimel wel het bouillonblokje in het water eerst, zodat de couscous een beetje meer smaak krijgt.
- Breng het snijbonen-tomatenmengsel op smaak met een beetje zout. Serveer met couscous en feta.