Super easy gnocchi met tomaat-kaassaus en courgette. Als je geen verse gnocchi kan vinden, dan moet je de niet-verse eerst even 3-4 minuten koken in een pan met water. Het mooie aan dit recept is dat je bijna niets hoeft te doen. Je oven doet al het werk voor je. Je mixt alle ingrediënten voor de tomaat-kaassaus samen en je laat de oven er een heerlijke cheesy pasta van maken. Maak genoeg want het is zo op.
Ingrediënten voor gnocchi met tomaten-kaassaus en courgette
- 100 gram crème fraiche of mascarpone
- 400 gram tomatenblokjes
- 5 eetlepels geraspte kaas naar keuze, bijvoorbeeld jong belegen of Parmezaan
- 2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 600 gram gnocchi (vers)
- 125 gram mozzarella
- 1 courgette
- zout en peper
Recept voor gnocchi met tomaten-kaassaus en courgette
- Verwarm de oven voor op 230 ºC.
- Snijd de courgette en mozzarella in stukjes. Mix de crème fraiche met de tomatenblokjes, tijm, geperste of fijngehakte knoflook en geraspte kaas tot een saus. Leng eventueel een beetje aan met water.
- Leg de gnocchi in een ovenschaal, schep de courgette eroverheen en als laatste de saus eroverheen. Zorg dat de saus de gnocchi en courgette grotendeels overdekt.
- Bedek de gnocchi met mozzarella. Bak de gnocchi 30-40 minuten in de oven op 230 ºC. Check of de gnocchi gaar is na een halfuur en laat anders langer in de oven staan. Lekker met verse basilicum maar hoeft niet.