Hartje winter, dus tijd voor een versterkertje in de vorm van groentesoep. Om je een extra boost te geven, voeg je geraspte gember toe. Een heerlijke lunch of licht avondeten voor je groente-inname op te krikken. Tip: voel je je niet lekker? Vraag dan aan iemand anders of ze deze soep voor je maken. Met dit recept kan het (bijna) niet misgaan, dus dat is in elk geval geen excuus ;).
Ingrediënten voor groentesoep met gember
- 1 grote prei
- 3 grote wortelen
- 1 ui
- 3-4 cm verse gember
- 2 groentenbouillonblokjes
- kwart bloemkool
- 1 laurierblad
- 1 theelepeltje sambal (optioneel)
- optioneel: andere groenten uit je groentenla
Recept voor groentesoep met gember
- Pel en snipper de ui. Schil de gember met een aardappelschiller en snijd fijn. Rasp de wortels en snijd in grove halve manen. Was de prei en snijd in iets dikkere ringen. Snijd kleine roosjes van je bloemkool.
- Verhit een eetlepel olie of boter in een soeppan. Laat hierin de uien eerst aanbakken met de gember, zo’n 3 minuten. Voeg daarna de wortelen toe en laat meebakken. Voeg uiteindelijk de prei en de bloemkool ook toe, eventueel ook een beetje sambal.
- Bak nog een paar minuten door op een middelhoog vuur en voeg daarna 2,5 liter kokend water en de groentenbouillon toe. Laat aan de kook komen, zet het vuur daarna zacht en laat 15-20 minuten opstaan.