Wokken is vaak je eerste kennismaking met koken. Bijvoorbeeld als je net op kamers of op jezelf woont. Niet geheel ondenkbaar kwamen daar een zak wokgroenten en een pot kant-en-klare woksaus bij aan te pas. Niets mis mee natuurlijk, iedereen leert zo koken. Het is dit of een pasta met alleen spaghetti en een pot pastasaus. Maar naarmate je langer kookt, veranderen ook je wokskills. Zo durf je misschien ook zelf je woksaus te maken van producten die je altijd in huis hebt (ketjap, sojasaus, honing) en experimenteer je met verschillende groenten.
Toch blijft zo’n snel wokgerecht altijd trekken. Niet vreemd want het is smakelijk, snel en er zitten meestal groenten in. Daarom nu weer een wokreceptje dat je makkelijk zelf kan maken van ingrediënten die je misschien al hebt. Met een lekkere crunch van cashewnoten. Je kunt ook de kip weglaten (of vega kip gebruiken) en meer cashewnoten toevoegen. Tip: maak het de dag van tevoren, dan kunnen de smaken goed intrekken en hoef je alleen nog maar ‘op te warmen’.
Ingrediënten : Wokgerecht met kip, puntpaprika en cashewnoten
- 1 courgette
- 250 gram mihoen
- 2 teentjes knoflook
- 3 handjes gezouten cashewnoten
- 1 ui
- 2 puntpaprika’s
- 1 kipfilet
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sojasaus
Recept: wokgerecht met kip, puntpaprika en cashewnoten
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kipfilet in blokjes. Zet water op om de mihoen te koken.
- Bak de ui en de knoflook even aan en voeg daarna de kipfilet toe. Snijd ondertussen de courgette en paprika’s in blokjes. Als de kip een beetje bruin kleurt, kun je de groenten toevoegen. Bak ze een paar minuten mee.
- Voeg de ketjap en de sojasaus toe en kook 3 minuten mee. Zet daarna het vuur zacht.
- Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de mihoen af en meng met de kip-groentensaus en serveer met de in stukjes gehakte cashewnoten.