In Venetië bij het strand. vond enetie voor de rest niet zo spectaculair (sorry,Venetie lovers), het was net een attractiepark. Het voelde niet echt aan als een echte stad. Maar een vriendinnetje woonde samen in Venetie met haar Italiaanse vriend dus wij konden daar slapen en toen gingen we gewoon. Zo werden vroeger locaties voor te reizen bepaald. Hoe dan ook lieten we Venetie voor wat het was en vertrokken we naar het strand nabij. Het was zanderig, het was heet maar voor de lunch kreeg ik een heerlijke frisse salade voorgeschoteld die ik niet ben vergeten. Daar at ik grotere witte bonen dan deze cannellinibonen maar deze smaken ook. Deze salade smaakte waarschijnlijk ook zo goed omdat ik vrijwel elke dag pizza at.
Ingrediënten: Italiaanse salade met courgette, wortels en cannellinibonen
- 1 courgette
- 200 gram wortel
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram cannellinibonen (blik)
- bosje peterselie
- 3 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- zeezout en peper
- olijfolie om in te bakken
Recept: Italiaanse salade met courgette, wortels en cannellinibonen
- Snijd de courgette en wortels in dunne plakken (rasp de wortel eventueel eerst).
- Pel en snijd de knoflooktenen.
- Grill de courgette in een pannetje in een plensje olijfolie om te bakken tot ze een bruin laagje krijgen. Bak de wortels in een ander pannetje tot ze een beetje gaar zijn maar wel nog knapperig zijn. Voeg de helft van de knoflook toe aan het pannetje met de courgette en de helft aan het pannetje met de wortels en bak aan het einde 1 minuut mee.
- Spoel de bonen af en verwarm ze in het pannetje bij de wortels. Breng de courgette en wortels/bonen op smaak met zwarte peper en zeezout.
- Snijd de verse peterselie fijn. Meng de olijfolie extra vergine en de rode wijnazijn in een kommetje.
- Serveer de courgette en wortels/bonen met de dressing en top af met versie peterselie.